torsdag 26 januari 2012

Vaniljcheesecake med nötbotten



Den här cheesecaken är sååå himla god, om jag får säga vad jag tycker. Det är en variant på den här äppelpaj-inspirerade vaniljcheesecaken. Testa!

Vaniljcheesecake med nötbotten 

5 torkade katrinplommon + 1 dl vatten mixas i en matberedare till en sås. Lägg i 45g grovhackad mandel och fortsätt mixa. Rör om med en sked då och då om det fastnar på kanterna av matberedaren. När nötterna är lagom hackade och du har fått en smet tillsätts 1-3 msk vetegroddar. Blanda med en sked och tillsätt även lite kanel.

Grädda i ugnen på 250 grader i ca 30 minuter, eller längre beroende på hur krispig du vill ha bottnen. Fyll med vaniljkräm när bottnen har kallnat.

Vaniljkräm
  • 1 paket kesella (250g)
  • 3-4 msk sojamjölk
  • ½-1 tsk kanel
  • ½ citron, saft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st sucanatbitar upplösta i ca 1 msk varmt vatten
  • 2 tsk gelatin + 2 msk vatten
Blanda 2 tsk gelatin med 2 msk vatten och låt stå i 5 minuter . Blanda kesellan med sojamjölk, kanel, saft av en halv citron och lite vaniljsocker. Häll i upplöst sucanat. Värm gelatinet i mikron i 30 sekunder och rör sedan ner det i vaniljsmeten. Häll vaniljsmeten på valfri botten och låt stelna i kylskåpet i ca 3 timmar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...